EUs persondataforordning: 3 oplagte it-værktøjer, der gør det lettere for dig at komme i mål

Arkiv persondataforordning

EU stiller nye stramme krav til at håndtere persondata. Men automatisk dataklassifikation, rollebaseret rettighedsstyring og smidig kryptering er tre værktøjer, der kan gøre det lettere at efterleve kravene i  EUs nye persondataforordning.

 

1. Automatisk dataklassifikation

Hvad er automatisk dataklassifikation?

Automatisk dataklassifikation er software, der hjælper jer med at finde ud af hvilke typer af data et dokument indeholder, og hvilke sikkerhedsregler, det skal have. Det kan f.eks. være, at et dokument indeholder et personnummer – og som en konsekvens af dette, kan man ikke emaile dokumentet, uden der først popper en advarsel op.

Fordelen for jer ved automatisk dataklassifikation er, at det forhindrer datalæk, giver større sikkerhed  og gør det let at sikkerhedsklassificere et dokument.  Alt sammen skridt på vejen til at efterleve kravene i EUs forordning.

Hvilke løsninger? Liga leverer for eksempel løsninger fra de let integrerbare mærker Covertix og Watchful RightsWATCH.

Vil du vide mere om automatisk dataklassifikation, kan du deltage i RightsWATCH workshop den 28. marts.

 

2. Rollebaseret rettighedsstyring

Hvad er rollebaseret rettighedsstyring?

Rollebaseret rettighedsstyring betyder, at medarbejdere får adgang til data baseret på hvilken funktion, de har i organisationen. Salgsafdelingen får f.eks. ikke adgang til personaledata, og HR-afdelingen har ikke adgang til bestyrelsesreferaterne – og det sker automatisk og gælder både systemer og dokumenter. Denne funktionsadskillelse hjælper jer med at leve op til EUS nye krav til håndtering af data.

Hvilke løsninger? Ligas værktøjer er i stand til at integrere rollebaseret rettighedsstyring i stort set alle systemer. Vores flagskibsprodukt SmartSignatur giver konkrete lettelser, når det gælder nem administration og brugeroprettelse og øger samtidig sikkerheden med to-faktor godkendelse.

 

3. Smidig kryptering

Hvad er smidig kryptering?

Smidig kryptering betyder, at I uden besvær kan dele krypterede dokumenter med mennesker uden for jeres organisation, og dele dokumenter på andre devices som f.eks. mobiler – uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Det højner sikkerheden, da man ellers let kan være tilbøjelig til kun at bruge kryptering en gang imellem. Samtidig sikrer datakryptering, at det er nemmere for jer at leve op til kravene i EUs persondataforordning og mindsker risikoen for datalæk.

Hvilke it-værktøjer: Sophos SafeGuard beskytter data uanset hvor de er. Covertix samler både klassifikation, rettigheder og smidig kryptering i én løsning.

I videoen nedenfor, fortæller Lars Nørballe, tidligere senior advisor hos Liga, om kryptering af virksomhedens data i relation til EUs persondataforordning (varighed 4:29).

 

… men kan det integreres?

Alle løsningerne ovenfor har det tilfælles, at de er nemme at integrere. Med andre ord behøver I ikke bygge hele jeres it-miljø om for at leve op til den ny lovgivning fra EU.

 

Jens Nielsen

Vil du vide mere?

Så tøv ikke med at kontakte Jens på jn@liga.com eller på +45 26 20 95 06

 

Jens Nielsen har i mere end 20 år beskæftiget sig med IT-infrastruktur og IT-sikkerhed. Han har en bred viden om strategisk brug af IT og løsninger til konkret anvendelse i virksomheder.

 

Mød Jens på LinkedIn