Acronis Backup 12 – fleksibel backup til erhvervslivet

Acronis Backup 12 hurtigste backup Danmark Liga

Acronis Backup 12 installeres med 3 klik, 2 gange hurtigere end nærmeste konkurrent, verdens hurtigste gendannelse på 15 sekunder eller derunder. Udvidet beskyttelse af internetdata på tværs af fysiske og virtuelle systemer samt mobile enheder med understøttelse af 15 platforme, herunder Microsoft, Amazon, Android, Apple, Linux og VMWare vSphere.

 

Ny, banebrydende løsning

Acronis, en førende leverandør af hybrid beskyttelse af internetdata, introducerer Acronis Backup 12, som er en ny, banebrydende løsning til beskyttelse af hele virksomhedens datagrundlag. Acronis Backup 12 ligner ikke andre løsninger med dens funktioner til sikkerhedskopiering og beskyttelse af virksomhedsdata i nutidens hybride datamiljøer – uanset om de lagres på internettet, på fysiske lagringsmedier, på tværs af virtuelle og fysiske systemer, på fjernsystemer og/eller på mobile enheder.

 

Nutidens digitale virksomheder kræver uhindret adgang til data døgnet rundt. En forsinkelse på blot nogle få minutter kan udkonkurrere virksomheden for altid.

 

Sådan siger Serguei Beloussov, medstifter og CEO hos Acronis. ”Med Acronis Backup 12 får virksomheder adgang til den påkrævede, komplette databeskyttelse i denne nye, digitale verden med mulighed for at administrere deres data, uanset hvor de opbevares, kombineret med enkle funktioner til hurtig gendannelse i tilfælde af datatab eller et udefrakommende angreb”.

 

Adresserer nutidens udvidede behov for komplet databeskyttelse

Tidligere sikkerhedskopieringsløsninger tilbyder ikke tilstrækkelig beskyttelse pga. nutidens stadigt mere komplekse IT-infrastrukturer med flere fysiske systemer, virtuelle miljøer, internetlagre og flere mobile enheder. Virksomhederne står også over for større risici og sårbarheder relateret til eksterne trusler, såsom ”ransomware”, som er steget med 400 % for angreb på mobile enheder siden 2014.

Derfor rangerer forbedringer af datasikkerhedskopiering og -gendannelse blandt de to vigtigste IT-prioriteter for virksomheder i de næste 12 måneder iht. Enterprise Strategy Group (ESG).

 

Tilbyder IT-chefer en komplet datastyringsløsning

Acronis Backup 12 er den eneste løsning på markedet, der giver virksomheder fuld kontrol over placeringen af deres data og sikkerhedskopier. Dette har resulteret i, at IT-chefer altid ved, hvor deres virksomhedsdata er placeret, og hvem, der har adgang til dem, også selvom de opbevares i et internetlager med tilgang vha. web-baserede applikationer, såsom Microsoft Office 365.

I tilfælde af datatab tilbyder Acronis Backup 12 virksomheder adgang til en række gendannelsesfunktioner, herunder fil-, e-mail- og databasegendannelse; systemgendannelse, herunder totalgendannelse, aktiv genoprettelse, straksgenoprettelse og vmFlashBack; sikring ved totalt nedbrud af internetlager og fysisk dataforsendelse. Acronis Backup 12 giver også IT-chefer mulighed for flytning af data, applikationer og systemer til enhver platform.

Installation af Backup Agent og sikkerhedskopiering på mindre end 2 minutter

Hvorfor tiden er inde til at vælge Acronis Backup 12

 • Internetkonvergens med ny, samlet web-konsol
  Sikkerhedskopiering til og administration af fysiske og web-baserede systemer, virtuelle værter og maskiner samt internetlagre

 

 • Maksimalt tålelige nedetider (RTO) på 15 sekunder eller derunder med Acronis Instant Restore
  Giver IT-chefer mulighed for at reducere RTO til sekunder vha. fysisk eller virtuel sikkerhedskopiering af Windows- eller Linux-systemer via VMware eller Hyper-V.–

 

 • Understøttelse af internetlagre med ny, hybrid web-arkitektur
  Giver IT-chefer mulighed for sikkerhedskopiering til og administration af fysiske og web-baserede systemer, såvel som Azure VM- og Amazon EC2-værter og -maskiner samt internetlagre–

 

 • Komplet beskyttelse af Windows PC’er, Mac-computere og mobile enheder
  –Giver IT-chefer mulighed for at sikkerhedskopiere Windows PC’er og tablets, Mac-computere, iPads, iPhones og alle Android-enheder

 

 • Sikkerhedskopiering af virtuelle værter
  Sikkerhedskopierer VMware ESXi- og Microsoft Hyper-V-værter (ikke blot VM’er) og gendanner dem til andet hardware

Acronis Backup 12 Console.

 

Acronis Backup 12 tilbyder også det bredeste sortiment af databeskyttelsesløsninger til Microsoft-infrastrukturer og -applikationer, herunder Microsoft Exchange, Office365, SharePoint, Active Directory, Windows Server, Windows PC, Hyper-V, Azure samt Azure Stack, når sidstnævnte løsning sendes på markedet.

Vil du sælge Acronis Backup til dine kunder? Se her, hvordan du bliver Acronis Managed Service Provider.

Prøv Acronis Backup 12 gratis i 30 dage

 

Vi kan også tilbyde en gratis Acronis Backup POC for større slutkunder. Skriv eller ring til Jens Nielsen på jn@liga.com eller +45 26 20 95 06

Acronis Backup 12 – en teknisk gennemgang

Acronis Backup 12 er en af de førende backupløsninger til erhvervsmarkedet i dag. Med en enkel brugerflade tilbydes backup af alle gængse styresystemer og miljøer på alle typer af enheder. Blandt styrkerne ved Acronis’ backup er fleksible metoder til placering af backup og unikke måder at foretage restore på, der sparer både tid og penge. I det følgende kigger vi nærmere på Acronis og nogle af de nyeste funktioner, der findes i Acronis Backup 12.

Backup-løsninger har i mange år primært været fokuseret på enkelte systemer, enkelte enheder eller produkter. Producenterne specialiserede sig i at levere backup, der kunne løse konkrete problemer hurtigt og præcist. Nogle var bedst til mobile enheder, og nogle som eksempelvis Dropbox var optimale til brugervenlig dokumentbackup, – og andre igen specialiserede sig i serverbackup eller databaser. Det billede har ændret sig de seneste år med fremkomsten af komplette suiter, der fra én brugerflade løser samtlige de backup-opgaver, som en moderne virksomhed har.

Med en skalérbar løsning til backup skabes overblik og rydder op i det virvar af backup-siloer, som ellers kan opstå i en mere og mere kompleks it-infrastruktur i takt med, at vores data rykker ud på diverse cloudløsninger, og det bliver mere og mere uigennemskueligt hvor vores data og applikationer egentlig befinder sig. Blandt udviklere af de altfavnende backup-suites kan nævnes virksomheder som Veeam, Amazon, Symantec og ikke mindst Acronis, som vi kigger nærmere på i denne artikel.

 

Acronis samler kompetencerne

I 2001 blev et lille shareware-program til diskpartitionering meget populært. Det var udviklet af det nystartede tyske Acronis, og det gav brugeren en lang række nye muligheder for at optimere og rydde op på datidens langsomme harddiske. Programmet var bedre og mere avanceret end det, som var indbygget i Windows, og det tiltalte krævende pc-brugere og virksomheder fik også øje på mulighederne. Siden kom også et program til imaging, og småprogrammernes, der var bygget på en dyb forståelse af håndtering af diske, succes blev startskuddet til udviklingen af Acronis’ backupløsninger.

Acronis har siden udviklet imaging, – backup- og recovery-løsninger til en stribe platforme, herunder Plesk og andre kontrolpaneler til servere. I 2012 opkøbte Acronis Group Logic Inc., som havde specialiseret sig i mobile backup-løsninger på enterprise niveau. Det gav Acronis grundlaget for at kunne udvikle en komplet suite til backup og recovery på tværs af snart sagt alle platforme. Vi skal nu dykke lidt ned i den seneste version Acronis Backup 12.

 

Samme løsning til både server og iPad

Efterhånden som cloudløsninger er blevet billige og driftssikre, og virksomheder har fået tillid til at cloud-leverandørernes håndtering af data er mindst ligeså sikker, som den en IT-afdeling i en mellemstor virksomhed kan etablere, har Acronis sat sig tungt på markedet for professionelle cloudbaserede backupløsninger.

Flagskibet, der integrerer samtlige løsninger til erhvervsbrug hedder Acronis Backup 12, og det kom på søen i midten af 2016. Anmelderne var hurtige til at rose suiten til skyerne og udråbe Acronis Backup 12 til både den hurtigste og mest brugervenlig backupløsning til erhvervsmarkedet nogensinde. Den overordnede målsætning med suiten er, at give virksomheder komplet kontrol og valgfrihed over, hvor backups placeres, uanset hvilket system eller enhed, der bruges, – og samtidigt sikre virtuelle miljøer.

 

Brugervenlighed i højsædet

Det hele sker fra én brugervenlig platform, hvor enheder og indstillinger vælges individuelt eller via default-indstillingerne. Acronis Backup 12 er en browserbaseret løsning, der i kombination med en installationsfil på de pågældende maskiner tager backup til Acronis’ cloud, egen backup-server eller andet medie efter brugerens ønske og det kan være både en lokal disk eller USB-nøgle.

Det lyder simpelt, og det er det faktisk også. Installationen kræver blot tre klik. Brugerfladen er meget overskuelig, og den første øvelse med at opsætte backup på en enkelt maskine er så nem som at hente en app på mobiltelefonen. Defaultindstillingerne leverer en backup i form af en dagligt opdateret fil til Acronis’ cloud.

Enkeltheden i Acronis Backup 12 gør det klart, at selvom backup er en forretningskritisk opgave, så kræver den hverken meget arbejde eller teknisk indsigt. Det kræver med andre ord ikke længere en IT-ekspert, at opsætte en professionel backup-løsning.

 

Alt kan sikkerhedskopieres

Via webapplikationen præsenteres man for mulighederne for at tilføje devices. Her kan man vælge workstations, servers, mobile devices, applications og virtualization hosts. Til hvert valg definerer man hvilket system, man ønsker at installere på og her viser Acronis for alvor sin fleksibilitet i forhold til platformene Android, Windows, Linux, iOS etc.

Skulle man have et system, der ikke understøttes, eksempelvis en Windows 2000-maskine, kan man vælge en sector-by-sector backup. Denne løsning foretager en komplet backup af en disk, inklusiv de sektorer, hvor der ikke er data. Det tager selvfølgelig lidt længere tid, men funktionen giver en sikkerhed for at virksomhedens data kan beskyttes, uanset hvilke uddaterede systemer og maskiner, man har stående.

 

Frit valg af backup-type

I de avancerede indstillinger kan man for hver enhed definere, hvorvidt man ønsker en inkrementel eller differentiel backup. Vælges differentiel backup tages en backup af ændringerne siden sidste fulde backup, mens der med der med inkrementel ændres i den eksisterende backup i forhold til de seneste ændringer.

Det foregår ved at Acronis-klienten scanner samtlige filers timestamp og kun opdaterer de ændrede. Dermed spares inkrementel backup tid og båndbredde, og man kan frit vælge recovery punkt. Det kan dog taget noget tid at gennemføre recovery, da store mængder af filer skal sammenstykkes fra inkrementel backup.

 

Application backup

Som noget helt nyt introducerer Acronis Backup 12 backup af Microsoft Office 365. Det er en funktion, som sikrer samtlige brugerfiler fra den webbaserede office-pakke og tillader preview, søgning og browsing i filer direkte fra backup’en.

Den væsentligste funktion er nok e-mail backup, som man får en række nye og unikke muligheder med, herunder effektiv beskyttelse mod ransomware, der øjeblikkeligt sletter ramte data og automatisk restorer fra backup’en og muligheden for at foretage delvise restores.

En dedikeret Microsoft Office 365 backup er vigtig og efterspurgt i markedet fordi Office 365’s indbyggede undelete og snapshot features ikke kan sammenlignes med en ægte backup.

 

Acronis Instant Restore

En anden spændende og unik nyhed i Acronis Backup 12 er instant restore. Det er en nyttig funktion i det tilfælde at en maskine pludselig går ned, rammes af virus eller mistes, og der er behov for at få den på benene igen så hurtigt som muligt.

I stedet for at foretage en traditionel restore, hvor alle data downloades og reetableres, eksempelvis på en ny maskine, bruges backuppen som en virtuel maskine. Man arbejder således direkte i sin seneste backup via VMware eller Hyper-V uden at flytte data. Fordelen er, at man kan have brugerens maskine arbejdsklar på blot få sekunder.

Med dette setup har man typisk et Recovery Point Objective (RPO) på 15 sekunder, hvilket vil sige, at man maksimalt vil kunne miste 15 sekunders arbejde.

 

Disaster recovery

Acronis 12 følger på mange områder trenden inden for virtualisering indbygget features til backup af VMware ESXi og Microsoft Hyper-V hosts og tilhørende recovery muligheder på ny og eventuel anderledes hardware.

En særlig feature her er Acronis’ Disaster Recovery, som en løsning i stor skala til hele virksomheders eller datacentres samlede systemer. Her knyttes alle de enkeltstående backups sammen i én samlet løsning, der kan restores i tilfælde af det helt store nedbrud, hvor eksempelvis en naturkatastrofe eller ondsindet angreb har lagt it-infrastrukturen ned.

Restoren kan ske direkte på Acronis’ cloud, på nye servere eller eksisterende hardware. Det hele bakkes på af 24-timers telefon, chat og e-mail-support.

 

Fokus på cloud

Med Acronis Backup 12 har Acronis også foretaget en række fravalg, der viser noget om, i hvilken teknologisk retning backup kommer til at bevæge sig de kommende år. Microsoft Exchange 2003 og Windows 2000 er ikke længere understøttet og backup til samtlige optiske medier (CD, DVD, BD, ISO) er ikke længere mulige.

Man kan naturligvis selv foretage en manuel backup til et hvilket som helst medie, man måtte ønske, men at Acronis ikke længere tilbyder backup til optiske medier som en del af Backup 12, viser, at fokus entydigt er på cloud, som fremtidens standard for backup. Interessant er også de tiltag, der sikrer virksomheden mod ransomware og uvedkommendes adgang til at kigge med i data gennem stærk kryptering.

 

Stærk kryptering

At clouden tages seriøst i Backup 12 understreges nemlig også af at Acronis har arbejdet med at tilbyde stærke krypteringsmuligheder. En af de få indvendinger, man kan have mod at benytte cloudbaseret backup, er, at man mister kontrollen over sine data, når de befinder sig i skyen.

Man har ikke fysisk adgang til de datacentre, hvor ens bliver opbevaret, og der kan være lyssky typer, der lytter med på de internetlinjer, som forbinder ens virksomhed med cloud-serveren. Løsningen er at gøre data ulæselige for uvedkommende ved hjælp af kryptering.

AES 256, AES 192 og AES 128, der er krypteringsstandard for blandt andre den amerikanske regering, er standard optioner i Acronis Backup 12. Krypteringsstandarden vælges individuelt for hver backup-opgave og beskyttes med et password, som kun brugeren kender.

 

Prøv Acronis Backup 12 gratis

Acronis tilbyder Backup 12 i to versioner. Den ene for small business og den anden, med tilnavnet Advanced, er målrettet større virksomheder og enterprise-markedet. Forskellen ligger primært i at Advanced-versionen understøtter backup af flere virtualiseringsmiljøer og systemer som Citrix XenServer, Linux KVM og Red Hats Enterprise Virtualization. Acronis Backup 12 forhandles gennem et netværk af regionale distributører. I Norden har Acronis valgt LIGA som distributør.

 

Acronis Backup 12 kan downloades og prøves gratis her og på www.acronis.com findes detaljeret teknisk dokumentation om Acronis backup 12.

 

Nyheder om IT-sikkerhed direkte i din indbakke