I dag lanceres nyt udspil om styrket cybersikkerhed

Det mest digitaliserede land i verden

Ingeniørforeningen IDA har sammen med SF udarbejdet en ny strategi for cybersikkerhed, der skal gøre Danmark digitalt sikkert og beskytte vores kritiske infrastruktur. Udspillet er blevet til med hjælp fra Danmarks skarpeste eksperter på området, herunder Ligas Bjarke Alling.

Danmark er kåret som EU’s mest digitaliserede land, og vi er verdensmestre i offentlig digitalisering ifølge FN. Det stiller krav til cyberrobustheden, for den høje grad af digitalisering gør os sårbare overfor forskellige former for cyberangreb. Med udspillet lægges op til en investering både på kort og langt sigt, finansieret af det nationale forsvarskompromis, der årligt skal tilføre forsvaret 18 milliarder kroner mere.

Uddannelse og forskning på dagsordenen

Et kerneelement i det nye udspil er flere midler til uddannelse og forskning. ”Vi mangler i den grad it-eksperter, der kan gøre både små og store virksomheder bedre til at håndtere it-sikkerhed. Samtidig skal vi styrke den hjemlige forskning ved i de kommende år at oprette flere Ph.d.-stillinger, som er relateret til it-sikkerhed, så der opbygges stærke faglige miljøer”, siger Laura Klitgaard, IDA-formand.

På den korte bane skal der sættes fart på udbredelsen af D-mærket, en mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, og så skal der opstilles krav om cybersikkerhedskurser for virksomhedsledere og bestyrelser.

Du kan læse mere om udspillet på IDAs hjemmeside her: Nyt udspil til styrket cybersikkerhed fra IDA og SF | IDA

Om Liga

Liga leverer software, som hjælper virksomheder og det offentlige med at flytte sig ind i den digitale tidsalder. Liga har eksisteret siden 1999 og sælger via forhandlere til det nordiske og europæiske marked fra vores kontorer i København og Stockholm.

Om Bjarke Alling

Bjarke Alling er koncerndirektør samt stifter af Liga, nuværende medlem og tidligere formand for det Nationale Cybersikkerhedsråd, og medlem af it-branchens it-sikkerhedsudvalg.

Want to see it live?

Let us show you how GlobalID actually works! Fill in your details and we’ll get back to you to find a date for an online demo that fits your calendar.