Sikker digital identitet i praksis

Sikker digital identitet Kan jeg holde på en hemmelighed

Sikker digital identitet er et nøgleelement når man som virksomhed skal beskytte sine data. Er jeg den jeg siger jeg er? Overholder vi loven? Der er i hverdagen mange spørgsmål.

Med digitaliseringen har vi ikke længere elementer som en genkendelig håndskrift, stemmen i telefonen og at være fysisk tilstede når vi kommunikere med andre mennesker. Fravær af disse identifikationsmetoder har åbnet for nye kriminalitetsformer og medført, at vi som samfund er blevet sårbare overfor nye typer af svindel og bedrageri.

Sikker digital identitet er, som følge cybertruslen, blevet særdeles vigtigt i forbindelse med de seneste lovkrav der stilles til både private og offentlige virksomheder og organisationer. Lovkrav der kan findes i både de europæiske GDPR, eIDAS, NIS, PSD2 love og den danske NSIS standard. På forskellig vis stilles krav om hvordan både digitale identiteter skal dannes, men også administreres og anvendes af brugerne. Typisk veksles mellem mere tekniske krav så som fysiske ID krav i forbindelse brugeroprettelse og 2-faktor validering til login. Til de mere administrative krav er det, om der er truffet passende tekniske foranstaltninger og at der foretages kontinuerlige risikovurderinger.

Til dette 1-dags kursus vil du få et dybere indblik i den proces der er nødvendig for at have en sikker digital identitet i din organisation. Du vil få svar på hvilke regler og love virksomheder i dag skal overholde. Samlet vil dette føre frem til en kombination af både økonomiske gevinster, øget brugervenlighed og ikke mindst bedre it-sikkerhed.

Kurset er bygget efter Liga proces til Sikker Digital Identitet og vil gennemgå både relevant lovgivning, væsentlige standarder og alle de 4 proces trin således, at man som kursusdeltager vil kunne hjem i sin egen organisation og direkte arbejde videre med processen.

Erfaringerne som ligger til grund for dette kursus er dannet med udgangspunkt i arbejdet med SmartSignatur og Microfocus produkter gennem mere end 10 år. I praksis er erfaringerne hentet fra primært Faaborg-Midtfyn og Mariagerfjord Kommuner, Region Midtjylland, men også en lang række andre private og offentlige brugeridentitets- og it-sikkerhedsprojekter er inkluderet i baggrunden.

Undervejs vil der være god lejlighed til at stille spørgsmål.

 

Program

  • Velkomst og introduktion
  • Lovgivning, standarder og overblik over processen
  • Opret – proces med bruger- og rollestyring
  • Udsted – proces med dannelse af brugerens digital identitet
  • Anvend – proces med hverdagens mange forhold hvor digital sikkerhed er essentielt
  • Revider – proces med compliance og governance kontroller

 

Inkluderet i kurset er både morgenmad og frokost.

 

Tid, sted og tilmelding

Kurset afholdes i København den 18. juni på Comwell i København (Bella Sky) og i Aarhus den 20. juni på Comwell Aarhus. Begge dage fra klokken 9:00 til 17:00.

Tilmeld dig kurset i København her

Tilmeld dig kurset i Aarhus her

 

Om instruktørerne

Nicolai Jensen PWC.

Nicolai Jensen

Nicolai har arbejdet med identitets- og adgangsstyring mange år før end begrebet blev almindelig kendt og med IT siden 1990.

Til daglig arbejder han som Senior Identity og Access Arkitekt hos PwC.

Se profil på LinkedIn

Bjarke Alling fra Liga.

Bjarke Alling

Bjarke har arbejdet med digitalisering, it-infrastruktur og it-sikkerhed i over 20 år.

Bjarke Alling er til daglig koncerndirektør i Liga samt hovedbestyrelsesmedlem og formand for it-sikkerhedsudvalget i IT-Branchen.

Se profil på LinkedIn